Chocolade..

Vrouwen en chocolade,

Er zijn niet veel vrouwen die zonder chocolade kunnen. Chocolade is verslavend, er zit namelijk een stofje in waardoor je alleen maar meer wilt. Ook zorgen de stofjes in chocolade ervoor dat we ons beter voelen en een beter humeur hebben.

Een lange periode vond ik het heel lastig om chocolade te eten. Altijd als ik chocolade at, sloeg ik door. Ik at de hele reep op. Het lukte me niet om gewoon een stukje te eten.

Maar het laatste halfjaar is er iets veranderd…

Het lukt me!!

-Maar Mirthe, wat heb je dan gedaan?

-Hoe voorkom je deze chocolade buien?

Eigenlijk heb ik 2 tips, die mij helpen om te voorkomen dat ik de hele reep op eet. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het jou helpt…. Maar zeg nooit, nooit!!

Je moet een keuze maken..

  1. Ik eet helemaal geen chocolade meer…
  2. Ik eet heel vaak chocolade…

Nu zul je vast denken: “Dit is het ene uiterste van het andere uiterste”. Dat klopt inderdaad. Als ik helemaal geen chocolade eet, krijg ik er ook geen trek in. Maar, ik hou er niet van om producten te verbieden..

Optie 2: Heel vaak chocolade eten. Voor mij is dit de beste keuze. Doordat ik bijna elke dag een stukje chocolade eet of op mijn brood smeer, draai ik ook niet door. Want:

” Ik mag chocolade eten”.

Maar met mate!! Dit helpt bij mij heel goed. Hierdoor barst de bom niet na één week zin in chocolade.

Ik ben ervan overtuigd, dat juist wanneer je bepaalde producten verbied voor jezelf, krijg je er juist trek in!

Gun jezelf af en toe, dat stukje chocolade. Je kunt beter elke dag genieten van een stukje chocolade, dan één keer in de week een hele reep. Daar krijg je alleen maar een rotgevoel van!!

4 gedachtes over “Chocolade..

      1. heb je pagina op instagram gevonden maar er staan bij pagina is buitenwerking of verwijderd.misschien is er iets mis bij mij gegaan of bij jou.

        Like

Plaats een reactie