Schuldgevoel na etentje?

2016-04-13-22-05-17-1471037216.png

Ja hoor, wij vrouwen weten wat we willen! We willen op gewicht blijven maar het liefst wel zoveel mogelijk eten 😉..

Echter ontstaat hier een probleempje in onze Mind!

Waarom krijgen we het gevoel van “schuld” als we ons eens laten gaan, wat meestal gebeurt wanneer je gaat uiteten?

Even om het beeld weg te nemen: vaak wordt gedacht dat slanke mensen alleen maar gezonde dingen eten, salades,  pure chocolade en op appels leven.  Bij deze haal ik je uit die droom. Slanke mensen kunnen alles eten, zolang ze maar de balans houden! En zich dus hervatten na een etentje!

Tips:
1. Het beste is natuurlijk om gewoon te proberen met mate te eten, wat jij lekker vindt! Dat kan dus ook gewoon friet met saté zijn! Als je gaat uiteten moet je ook gewoon kunnen kiezen waar jij zin in hebt! En als je dat met mate eet, voel je je ook niet zo schuldig als je nog een toetje wilt nemen erna!

2. Wanneer je het moeilijk vind om met mate te eten of je wilt juist niet hoeven op te letten als je gaat dineren kun je er ook voor kiezen om de volgende dag wat rustiger aan te doen. Maak die dag een simpele avondmaaltijd zoals een salade of kopje soep met een uitsmijter. Hierdoor heb je gemakkelijk het etentje gecompenseerd.

Het is dus maar wat jezelf prettig vindt en voor jou werkt om de juiste balans te vinden ! En troost je: het is heel normaal dat je af en toe de remmen eens los laat, iedereen doet dit het is menselijk! Zelfs wanneer het bij jou niet zo zou zijn, dan moet er een belletje gaan rinkelen! (eetprobleem)Voel je niet schuldig ben eens wat aardiger voor jezelf en geniet! 😚

P.s. Het kan best dat je je na het etentje wat opgezetter voelt,  dit komt vaak doordat restaurants meer zout gebruiken in de maaltijden.

Plaats een reactie